ŽARKO JOKANOVI? O SVOJOJ KNJIZI "Jovanka mi je sve rekla, svet ?e kona?no ?uti i njen glas!" "Ispunio sam obe?anje dato Jovanki": Žarko Jokanovi?
Jovanka Broz je skoro ?etiri decenije bila besomu?no progonjena. Živela je u izolaciji, zaboravljena od svih, potkradali su je i maltretirali. Njene poklone su pripisali Titu, a zaplenjene su joj ?ak i fotografije.
U kra?ama su nestale njene beleške, pisma državnicima, pa ?ak i dva prstena koja je dobila od bra?e. Odneta je i vaza koju je kao svadbeni poklon dobila od Mao Cedunga. Kada su je proterali iz Uži?ke 15, zaplenili su joj sve, pa je sobu zadužila na revers. Kada se raspala državna zajednica Srbija i Crna Gora, prva dama SFRJ je šest meseci živela je bez dinara”, ovo su samo neki od detalja koje u knjizi “Jovanka Broz - moj život, moja istina” otkriva Žarko Jokanovi?, njen autor.
- U svojoj knjizi pisac otkriva sve o njenoj velikoj ljubavi sa “sinom naših naroda i narodnosti” i kako je prvi ?ovek SFRJ svako jutro kuvao kafu svojoj supruzi. “Mislim da ?e mnogima biti jako interesantni naši razgovori u bolnici, jer to baca potpuno novo svetlo na njenu li?nost, emocije, na njenu suptilnu dušu, koja je istovremeno i primer hrabrosti i uzvišenosti.