Hrvati protiv Islanda u baražu, na Svetsko prvenstvo ne?e ili Ronaldo ili Ibrahimovi?!
U Cirihu je obavljen žreb za baraž evropskih kvalifikacija za Mundijal u Brazilu, a kao najinteresantniji duel drugoplasiranih timova iz grupne faze izdvaja se derbi izme?u Portugala i Šve?ana, u kome ?e se nadmetati Kristijano Ronaldo i Zlatan Ibrahimovi?.
Evo i ishoda kompletnog žreba:
Portugal - Švedska Ukrajina - Francuska Gr?ka - Rumunija Island - Hrvatska
Prvi me?evi baraža za odlazak na Svetsko prvenstvo u fudbalu bi?e odigrani 15. novembra i to baš u navedenom rasporedu.
Revanši su na programu ve? ?etiri dana kasnije, što zna?i da ?e Hrvati protiv Islan?ana na "Maksimiru" mo?i da proslave odlazak na Mundijal, ako nadigraju najprijatnije iznena?enje iz kvalifikacija.
Direktan plasman su, iz Evrope, obezbedili Belgija, Italija, Bosna i Hercegovina, Holandija, Nema?ka, Švajcarska, Engleska, Španija i Rusija.
Pred mladom selekcijom Srbije su novi izazovi. Slede možda i odlu?uju?i me?evi u kvalifikacijama za EP protiv Belgije i Italije. Pobeda je imperativ u oba me?a. Selektor ?ur?i? pozva naja?i sastav za ovako važne duele. Me?evi se igraju 15. i 19. novembra od 17.00 ?asova u Gornjem Milanovcu.
Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Radovan ?ur?i? saopštio je spisak igra?a za utakmice sa Belgijom i Italijom, u kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2015. godine u ?eškoj. ?ur?i? je za predstoje?e utakmice pozvao najja?i sastav, u kom ?e se na?i Matija Nastasi?, Lazar Markovi? i Aleksandar Mitorovi?, kao i debitant iz Radni?kog iz Kragujevca Ivan Petrovi?.
Na spisku su golmani: Nikola Peri? (Voždovac), Marko Dmitrovi? (Ujpešt Doža), ?or?e Lazovi? (Javor).
Odbrambeni igra?i: Marko Petkovi? (Crvena zvezda), Petar Golubovi? (OFK Beograd), Filip Stojkovi? (?ukari?ki), Matija Nastasi? (Man?ester siti), Uroš Vitas (Rad), Lazar ?irkovi? (Rad), Uroš Spaji? (Tuluz), Nemanja Petrovi? (Partizan).
Igra?i sredine terena: Sr?an Mijailovi? (Kajserispor), Goran ?auši? (Eskišehirspor), Ivan Petrovi? (Radni?ki 1923), Nemanja Radoja (Vojvodina), Darko Brašanac (Partizan), Miloš Joji? (Partizan), Filip Kosti? (Groningen), Luka Milunovi? (Crvena zvezda) Napada?i: Uroš ?ur?evi? (Rad), Lazar Markovi? (Benfika), Aleksandar Mitrovi? (Anderleht), Aleksandar Peši? (Jagodina), Nikola Stojiljkovi? (?ukari?ki).
"Orli?i" ?e 15. novembra u Gornjem Milanovcu od 17.00 do?ekati Belgiju, a ?etiri dana kasnije u istom terminu sasta?e se sa Italijom u utakmicama kvalifikacija Grupe devet.
Selektor Srbije rekao je da su predstoje?e utakmice za njegovu ekipu kao baraž me?evi, kao i da ?e oba duela biti odlu?uju?i i izuzetno teški.
"Imamo veliku priliku da se pred doma?om publikom iskupimo za nešto lošiji start i poraz na Kipru, ali nas o?ekuje jako težak posao. Obe selekcije su vrhunske, igraju u odli?noj formi, naro?ito Italija u poslednje vreme podiže formu, to je pokazala u oktobru", rekao je ?ur?i?.
On je dodao da ?e veliku motivaciju ekipi za duele sa Belgijom i Italijom pružiti velika podrška navija?a u Gornjem Milanovcu. "Sigurno je da o?ekujem pun stadion. Bi?e to ogromna motivacija za naše momke", istakao je ?ur?i?.
Srbija se u Grupi devet posle tri odigrana me?a nalazi na drugom mestu sa šest bodova, koliko ima i Italija, kao i Kipar, ali iz ?ak pet duela, dok je na prvom Belgija koja ima 12 iz, tako?e, pet utakmica.
Kraj sezone za Nevena Suboti?a - Fudbal Eurosport Prve procene da je Neven Suboti? teže povre?en u subotu na utakmici Dortmunda i Volfzburga, nažalost su se ispostavile kao ta?ne.
Mats Humels se oporavio i vratio u startnu postavu Borusije Dortmund, ali sre?a Jirgena Klopa trajala je samo 40 minuta.
Neven Suboti? je nakon jednog duela sa Ivicom Oli?em, napadacem Volfzburga, ostao da leži na travi i na nosilima je iznešen sa terena.
Reprezentativcu Srbije stradali su ukršteni ligamenti kolena.
"Ovo je veliki udarac za nas i za Nevena, užasna vest. Zaista mi je teško, sve ovo preživljavam emotivno”, rekao je Klop.
Štoper nema?kog i evropskog vicešampiona je odmah nakon me?a bio na dodatnim pregledima, gdje je ta?no utvr?ena dijagnoza.
Suboti?u slede operacije i oporavak koji ?e trajati najmanje do maja naredne godine.
"Neven Suboti? zbog povrede ne?e mo?i da igra do kraja ove sezone. Pokidao je ukršeni ligament i medijalni kolateralni ligament u desnom kolenu. Klupski lekar Markus Braun procenio je da ?e 25-godišnji fudbaler pauzirati najmanje šest meseci", stoji u saopštenju Borusije.
Utakmica izme?u reprezentacije Srbije i selekcije novinara je trebalo da bude svojevrsni praznik, revija skoro 50 najboljih igra?a koje ova zemlja ima. Nažalost, zbog problema karakteristi?nih za ovo podru?je, to izgleda ne?e biti tako...
Selektor novinarske selekcije Milovan Rajevac saopštio je da zbog privatnih obaveza koje ima i ?injenice da "nije ispoštovan" ne?e voditi tim u prijateljskom me?u sa A reprezentacijim Srbije narednog utorka u Užicu.
Na klupi "novinara" ne?e biti ni Jovan Sekuli?, urednik sportske rubrike "Ve?ernjih novosti", uz obrazloženje da tu selekciju ne ose?a kao novinarsku, pošto je diskutabilan spisak Ljubiše Stamenkovi?a, trenera Slobode, koji ?e se suprostaviti timu Siniše Mihajlovi?a.
Sekuli? ja na konferenciji za medije u prostorijama Fudbalskog saveza Srbije naveo da je Stamenkovi? promenio osam igra?a i da nije shva?ena poenta revijalne utakmice.
"Cilje je bio da se pomogne Siniši Mihajlovi?u, da vidi neke mlade i talentovane igra?e, ali Stamenkovi? je dodao osam igra?a i ovo je sada njegova selekcija", objasnio je Sekuli?, uz konstataciju da je trener Slobode kontaktirao samo sa dvojicom od pet novinara ?lanova selektorske komisije.
Stamenkovi? je odgovorio da nije u mogu?nosti da se napravi najbolji tim, s obzirom na to da je ve?ina igra?a zauzeta obavezama u nacionalnim selekcijama i da spektakl u Užicu smatra kao priliku da se afirmišu srpski fudbal i srpska Superliga.
Milovan Rajevac nije hteo da "polemiše", ali je priznao da na neki na?in nije ispoštovan, pošto je imao ideju da u novinarskoj ekipi budu, izme?u ostalih, Nemanja Vidi?, Adem Ljaji?, Boško Jankovi?, Milan Jovanovi?, Miloš Krasi?, Gojko Ka?ar...
"Malo sam druga?ije zamišljao ovu selekciju, ali nismo uspeli da dobijemo više internacionalaca i sve je spalo na Superligu. Ne poznajem baš najbolje igra?e iz naše lige, ali tu je kolega Stamenkovi? i mislim da je sastav korektan. Nažalost, imam neke obaveze, pregovore u inostranstvu i ne?iu mo?i da budem u Užicu, ali sam siguran da ?e u gradu gde sam poo?eo trenersku karijeru biti prire?en spektakl", poru?io je Rajevac.
Utakmica izme?u A selekcije Srbije i selekcije novinara igra se u utorak od 20 sati, u Užicu.
Na današnji dan, pre ta?no deset godina, prvi put je u dresu Barselone zaigrao Leo Mesi, najbolji igra? današnjice.
Jedan od najboljih svetskih fudbalera Lionel Mesi na današnji dan, pre ta?no deset godina debitovao je za prvi tim Barselone u prijateljskoj utakmici sa Portom.
Me? je odigran 16. oktobra 2003. godine na stadionu Dragao, a Mesi je u igru ušao u 75. minutu umesto Fernanda Navara. Na protivni?koj klupi sedeo je, tada, mladi talentovani trener Žoze Murinjo.
U tom trenutku, Mesi je imao 16 godina i 145 dana, dok je prvu utakmicu u Pirmeri odigrao naredne godine na me?u protiv Espanjola.
Mesi je za Barselonu odigrao ukupno 395 utakmica, postigao 327 golova, oborio brojne rekorde i ispisao stranice istorije fudbala.
U dresu katalonskog kluba osvojio je tri Lige šampiona, šest titula prvaka Španije i po dva trofeja Superkupa Španije, Evrope i Svetskog klupskog prvenstva.
Utakmica izme?u reprezentacije Srbije i selekcije novinara je trebalo da bude svojevrsni praznik, revija skoro 50 najboljih igra?a koje ova zemlja ima. Nažalost, zbog problema karakteristi?nih za ovo podru?je, to izgleda ne?e biti tako...
Selektor novinarske selekcije Milovan Rajevac saopštio je da zbog privatnih obaveza koje ima i ?injenice da "nije ispoštovan" ne?e voditi tim u prijateljskom me?u sa A reprezentacijim Srbije narednog utorka u Užicu.
Na klupi "novinara" ne?e biti ni Jovan Sekuli?, urednik sportske rubrike "Ve?ernjih novosti", uz obrazloženje da tu selekciju ne ose?a kao novinarsku, pošto je diskutabilan spisak Ljubiše Stamenkovi?a, trenera Slobode, koji ?e se suprostaviti timu Siniše Mihajlovi?a.
Sekuli? ja na konferenciji za medije u prostorijama Fudbalskog saveza Srbije naveo da je Stamenkovi? promenio osam igra?a i da nije shva?ena poenta revijalne utakmice.
"Cilje je bio da se pomogne Siniši Mihajlovi?u, da vidi neke mlade i talentovane igra?e, ali Stamenkovi? je dodao osam igra?a i ovo je sada njegova selekcija", objasnio je Sekuli?, uz konstataciju da je trener Slobode kontaktirao samo sa dvojicom od pet novinara ?lanova selektorske komisije.
Stamenkovi? je odgovorio da nije u mogu?nosti da se napravi najbolji tim, s obzirom na to da je ve?ina igra?a zauzeta obavezama u nacionalnim selekcijama i da spektakl u Užicu smatra kao priliku da se afirmišu srpski fudbal i srpska Superliga.
Milovan Rajevac nije hteo da "polemiše", ali je priznao da na neki na?in nije ispoštovan, pošto je imao ideju da u novinarskoj ekipi budu, izme?u ostalih, Nemanja Vidi?, Adem Ljaji?, Boško Jankovi?, Milan Jovanovi?, Miloš Krasi?, Gojko Ka?ar...
"Malo sam druga?ije zamišljao ovu selekciju, ali nismo uspeli da dobijemo više internacionalaca i sve je spalo na Superligu. Ne poznajem baš najbolje igra?e iz naše lige, ali tu je kolega Stamenkovi? i mislim da je sastav korektan. Nažalost, imam neke obaveze, pregovore u inostranstvu i ne?iu mo?i da budem u Užicu, ali sam siguran da ?e u gradu gde sam poo?eo trenersku karijeru biti prire?en spektakl", poru?io je Rajevac.
Utakmica izme?u A selekcije Srbije i selekcije novinara igra se u utorak od 20 sati, u Užicu.
.......NASA POSLA.......sve same patriote.....na jeziku
Mlada fudbalska reprezentacija Srbije od 17 sati igra sa Italijom me? petog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2015. godine.
Me? se igra u Gornjem Milanovcu i klju?ni je za naš tim u ovim kvalifikacijama.
Italija je trenutno druga na tabeli sa devet bodova, a Srbija je tre?a sa sedam. Prva je Belgija sa 13 osvojenih bodova, ali sa dve utakmice više od ‘orli?a’ i Italije.
U baraž za plasman na EP plasira?e se deset pobednika grupa i ?etiri najbolje drugoplasirane selekcije.
Zbog kazni Disciplinske komisije FSS, i Crvena zvezda i Partizan svoje me?eve 13. kola igraju bez pomo?i navija?a. Na stadion pod ?ur?evim brdom dolazi Vojvodina, voljna da ostane u borbi za jesenju titulu ali i da se osveti Jagodincima za poraz u finalu Kupa. ?ukari?ki i Novi Pazar igraju na Brdo me? koji ?e pokazati koji tim je "pravo" otkrovenje jeseni.
Srpski fudbalski karavan, posle dvonedeljne pauze zbog obaveza reprezentacije, nastavlja se me?evima 13. kola, koje ?e biti specifi?no po tome što ?e Partizan i Crvena zvezda me?eve igrati bez prisustva publike.
Lider na tabeli, Partizan na stadionu Obili?a na Vra?aru bi?e gost Voždovca. "Zmajevi" su kažnjeni igranjem pred praznim tribinama zbog incidenta na me?u sa Novim Pazarom.
Trener crno-belih Vuk Rašovi? ima glavobolje oko sastavljanja tima, pošto oba klasi?na napada?a ne mogu da igraju.
Nemanja Koji? je povre?en, a Ismael Fofana je bolestan, pa bi šansu mogao da dobije kadet Ivan Šaponji? koji je nedavno prekomandovan u prvi tim.
U timu Voždovca, koji trenira Nenad Lalatovi?, ne?e biti suspendovanog Stefana Babovi?a.
Crvena zvezda je kažnjena zbog loše organizacije "ve?itog derbija", pa ?e uži?ku Slobodu do?ekati pred praznim tribinama.
Izabranici Slaviše Stojanovi?a upisali su dve vezane pobede u Superligi, a ve? sutra pokuša?e da preteknu Partizan koji ima bod prednosti.
Zbog zdravstvenih problema pitanje je da li ?e Stojanovi? mo?i da ra?una na Nejca Pe?nika i Marka Vešovi?a.
U reprizi prošlogodišnjeg finala Kupa Srbije, ekipa Jagodine do?eka?e novosadsku Vojvodinu. U slu?aju trijumfa i kiksa "ve?itih" rivala Vojvodina bi mogla da do?e i do prvog mesta na tabeli. Derbi za?elja odigra?e poslednji Donji Srem i gostuju?i Rad, koji se nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli.
Fudbaleri Javora ?e pokušati da na svom terenu savladaju Radni?ki iz Kragujevca i do?u do prvog superligaškog trijumfa u Ivanjici još od po?etka sezone i uspeha u duelu sa Crvenom zvezdom.
Zanimljivo bi trebalo da bude i na Banovom Brdu, gde ?e ?ukari?ki do?ekati Novi Pazar. Obe ekipe su, na iznena?enje dela fudbalske javnosti, još uvek u vrhu tabele i mogle bi da pomrse ra?une kandidatima za titulu. Koja je od dve ekipe „pravo" otkrovenje jeseni, mogao bi da nam pokaže ovaj me?.
U kategoriju ekipa koje su odli?no igrale u prvih 12 kola spada i Radni?ki iz Niša, koji u ovom golu gostuje suboti?kom Spartaku. Nišlije su u prošlom kolu savladale Voždovac, dok je Spartak izgubio od Novog Pazara.
Fudbaleri Napretka do?eka?e u Kruševcu ekipu OFK Beograda, a oba tima "ušuškana" su u sredinu tabele.
Parovi 13. kola:
Javor - Radni?ki Kragujevac (13), Napredak - OFK Beograd (13), Donji Srem - Rad (13), Spartak - Radni?ki Niš (13), Jagodina - Vojvodina (15), ?ukari?ki - Novi Pazar (17) i Crvena zvezda - Sloboda (17).
U nedelju od 13 sati igraju Voždovac - Partizan.
TABELA: Partizan 24, Crvena zvezda 23, Radni?ki Niš 21, Vojvodina 21, ?ukari?ki 21, Novi Pazar 20, Jagodina 18, Spartak 17, itd.