Srbiju ,ta?nije Podrinje smo posjetili po?etkom prolje?a 2012 godine.Došli smo iz pravca Višegrada,posjetili nacionalni park Mokru Goru i grad Emira Kusturice,Drvengrad gdje smo prespavali.Priroda,mir i tišina.Posvuda.Nešto što se u današnje vrijeme tako ?esto ne sre?e.Doma?a kuhinja i sve spremano na prirodnoj bazi. Drugi dan smo svratili do Zlatibora.Bio je po?etak aprila,a imao sam osje?aj da je po?etak februara(zbog hladno?e i snijega koji je ležao po dolinama).Jeli smo u restoranu na zlatiborskom jezeru,cijene su bile dosta visoke za ovo doba godine.Onda na put,pravac Užice(Kadinja?a),pa dalje prema Valjevu i Loznici(Banji Kovilja?i). Manastir Pustinja je bio vrhunski doživljaj na ovom putovanju,nešto što se pamti ?itav život.Smješten nedaleko od Valjeva,put do njega je vodio kroz "pustinju" i imali smo utisak da smo vjerovatno zalutali na nekom slijepom putu koji nikuda ne vodi.A onda se manastir ukazao u svoj svojoj ljepoti.Naša poznata pjesnikinja Desanka Maksimovi? je jednom prilikom pri posjeti manastiru zapisala u manastirsku knjigu: ”Sre?na sam što sam posetila ovo Sveto mesto. Kako bih pošla na onaj svet, da ovde nisam bila i poklonila se ikonama u ovoj svetinji.” Odatle smo otišli u Banju Kovilja?u gdje smo i preno?ili( u jednom od apartmana koji je u sastavu sportsko-rekreacionog centra ?iji je vlasnik naš "linz-er",Pejak.Ve?era u restoranu u samoj banji koju smo i sutradan posjetili.A onda zadnji dan putovanja po Srbiji,obišli smo još i Trši?(rodno mjesto Vuka Karadži?a),pa onda manastir Tronoša...
mikovat
hat folgende Bilder an diesen Beitrag angehängt
Kadinja?a,memorijalni centar posve?en uži?kom,Radni?kom bataljonu iz drugog svjetskog rata koji je kompletan izginuo brane?i odstupnicu ranjenicima....Sam spomenik je još uvijek u ralativno dobrom stanju,ali je muzej zato u dobrom stanju propadanja....šteta...
mikovat
hat folgende Bilder an diesen Beitrag angehängt