A kad ste vec kod Meteora,onda svakako treba "skoknuti" i do OLimpa,najviše gr?ke planine,koja je po mitologiji dom gr?im bogovima....Usput naravno navratiti na kafu u prelijep gradi? u njegovom podnožju,Litohoro koji se koristi kao polazna ta?ka za osvajanje Olimp-a.....Ali naravno ako niste planinar i na odmoru ste,možete se umjesto toga lagano odvesti kolima sve do podnožja najviših vrhova i tu osjetiti svu ljepotu ove gr?ke ljepotice,popiti kafu u planoinarskoj ku?ici i pomatrati ozarena lica planinara koji ovdje tako?e odmaraju....
mikovat
hat folgende Bilder an diesen Beitrag angehängt
Ah,da...Biti u oblasti Pieria,a ne obi?i i Dion,sveti grad Makedonaca koji se usko veže sa Aleksandrom Velikim,bila bi stvarno velika šteta....Obavezno obi?i muzej i anti?ki grad Dion koji je od skora slu?ajno otkriven....
mikovat
Mi smo par puta ljetovali u Gr?koj i mogu re?i da je moj favorit Sithonija....?isto i toplo more,puno sunca,sloboda(pri tome mislim na gr?ko gostoprimstvo i na slobodu kretanja),prelijepe,ali stvarno prelijepe plaže su neki od razloga da joj se uvijek vra?amo.Tu je još uvijek mogu?e prona?i rajske plaže koje ne?e biti pretrpane turistima i prepustiti se suncu i moru....i ni?emu više...
mikovat
Ima li išta ljepše nego kad ste na ljetovanju na jednoj od mnogobrojnih pješ?anih plaža na isto?noj strani Sithonije,ispred vas smaragdna boja mora,posvuda okolo zelenilo kao da ste na Karibima,sa koga po ?itav dan hor cvr?aka neumorno svira svoju melodiju,a na horizontu prepoznatljivi obrisi Svete Gore na ?ijem vrhu kao bijela kapica uvijek visi poneki oblak? Ima! A to je kad poslije takvog božanstveno provedenog dana odete u neku od bezbrojnih gr?kih taverni u Sartiju,smjestite se za neki sto tik uz obalu mora i prepustite se ljubaznom konobaru da vas o?ara nekim od specijaliteta ku?e. Pri tom zaboravite i ko ste i odakle ste i koliko ostajete,uživate u svakom danu kao da je poslednji i prepustite se prirodi koja je ovdje više nego božanstvena. Ja imam obi?aj re?i da su svi oni pre?eni kilometri i granice i sav taj stres zaboravljeni onoga trenutka kad kro?ite nogom u egejsko more,sva ta patnja nestaje kao rukom odnesena i ostaje samo uživanje u moru,suncu i ?arima gr?kih taverni.Dovi?enja Sithonija,do nekog sljede?eg puta.Adio.
mikovat